Dominee Herman Koetsveld
Volledig scherm
Dominee Herman Koetsveld © Christian van der Meij

Dominee Koetsveld van Hengelo naar Amsterdam

HENGELO - Dominee Herman Koetsveld heeft het beroep aanvaard van de Westerkerk aan de Prinsengracht in Amsterdam. Hij is de opvolger van Fokkelien Oosterwijk die vorig jaar met emeritaat ging. Per 1 december maakt hij de overstap, maar hij verhuist half november al naar Amsterdam.

Koetsveld is sinds 2007 verbonden geweest aan de PKN - gemeente in Hengelo. Sinds 2007 is hij voorganger van de Waterstaatskerk. Koetsveld geldt als een bevlogen en geliefde predikant, die op tal van fronten actief is en ook regelmatig van zich liet horen. Zo schreef hij een manifest tegen de verharding in de samenleving. Hij werkte veel samen met de islamitische publicist Enis Odaci.

Optelsom

Voor de dominee was het, zoals hij gisteren aangaf, ‘een optelsom van dingen’ waardoor hij uit Hengelo zal vertrekken. “Ik ben 60 jaar, heb hier 12 jaar gewerkt en ik kan hier gewoon blijven zitten tot mijn 67e, dan heb ik hier straks 19 jaar gewerkt. Ik heb dit allemaal overwogen en besloot toch nog een keer een stap te maken. Ik kijk met grote blijdschap uit naar mijn nieuwe taak.”

Hij hoeft niet zelf op zoek naar een huis in Amsterdam. “Ik kreeg de pastorie aangeboden naast de Oranjekerk in De Pijp. Dat beschouw ik als een cadeautje. Daar ga ik wonen."

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.