Volledig scherm
© Lars Smook

Doodgestoken Chantal (27) massaal herdacht in Hengelo: ‘Het is niet te bevatten’

VideoHENGELO/ALMELO - Enkele honderden mensen hebben zondagavond een stille tocht gelopen door de binnenstad van Hengelo, om de 27-jarige Chantal de Vries uit Almelo te herdenken. Zij werd in de nacht van 24 op 25 december doodgestoken aan de Hampshire. Haar vader en moeder, en burgemeester Schelberg hielden toespraken.

De stille tocht begon zondag om 19:00 uur in het Prins Bernhard Platsoen in Hengelo. Vanaf daar liepen nabestaanden en andere sympathisanten in stilte naar de Hampshire, de plek waar de 27-jarige Almelose om het leven kwam.

„Het is niet te bevatten”, zei de vader van Chantal:

Minuut stilte en toespraken

Quote

Het heeft het leven van veel mensen veranderd. Verwoest. En waarom?

Chantals vader

Ter hoogte van Grandcafé De Twee Wezen, waar Chantal in de keuken werkte, werd een minuut stilte gehouden. Aansluitend werd om 20:00 uur in meer cafés in de Hengelose binnenstad een moment stilte in acht genomen om de doodgestoken horecamedewerkster te herdenken.

Aan de Hampshire hielden de vader en moeder van Chantal een toespraak. „Je gaat naar huis, denkt aan morgen. Aan Kerst. En opeens lig je daar. Zinloos belaagd, langzaam wegglijdend op de koude grond”, sprak Chantals moeder zichtbaar aangeslagen. „Het is nog steeds niet te bevatten”, sprak haar vader. „Wellicht één tel in 27 jaar, op de verkeerde tijd, op de verkeerde plaats, is Chantal noodlottig geworden. Het heeft het leven van veel mensen veranderd. Verwoest. En waarom?”

Waarom?

Ook burgemeester Sander Schelberg van Hengelo hield een toespraak. „Waarom gebeurt dit überhaupt? Waarom doet een mens een ander mens zoiets afschuwelijks aan? Waarom hier in deze buurt, waarom in Hengelo? Waarom in onze wereld?”, zo sprak hij.

De 27-jarige Wim V. uit Hengelo zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van De Vries. Hij kende het slachtoffer niet. De rechter verlengde vorige week het voorarrest van V. met 90 dagen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.