Volledig scherm
De deelnemers aan het FC Twente Soccer Camp bij ATC luisteren naar de instructies van trainer Dennis van Toor. © Jan Ankoné

Drie dagen trainen als echte profs in Hengelo

HENGELO - Ja, er zitten wel een paar talentjes tussen. Dat heeft trainer en coördinator Dennis van Toor al snel gezien op de eerste dag van het FC Twente Soccer Camp op de velden van voetbalvereniging ATC’65.

Of ze goed genoeg zijn voor de jeugdopleiding van FC Twente? „Dat durf ik niet te zeggen. Maar dat is ook niet het doel van het Soccer Camp, hoor. Het gaat erom dat de deelnemers een keer ervaren hoe het is om te trainen als echte profs én dat ze plezier hebben.” Want talent of geen talent: „Iedereen mag meedoen.”

Eng

De animo is volgens Van Toor ‘behoorlijk’. In totaal hebben zich 47 kinderen aangemeld voor het voetbalkamp bij ATC. Overwegend jongens. De meisjes zijn op de vingers van een hand te tellen. „Meisjes vinden het blijkbaar nog een beetje eng tussen al die jongens”, vermoedt Van Toor.

Partijtjes

Het FC Twente Soccer Camp duurt drie dagen. ’s Morgens schaven de deelnemers aan hun techniek met gevarieerde oefeningen, ’s middags staan er spelletjes (bijvoorbeeld penaltyschieten) en kleine partijtjes op het programma.

Kosten

Kosten van deelname: 169 euro. Dat is inclusief een compleet FC Twente-tenue, dagelijkse lunch, een certificaat én twee kaarten voor een thuiswedstrijd van FC Twente.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.