Volledig scherm
© ANP

Dubieus zorgbureau Het Mozaïek verliest van Twentse gemeenten

HENGELO - Zorgbureau Het Mozaïek uit Hengelo krijgt geen nieuw contract met de Twentse gemeenten. Die zegden de samenwerking met Het Mozaïek op omdat de verleende zorg niet aan de eisen voldeed. De rechter geeft de gemeenten daarin gelijk.

Het Mozaïek eiste twee weken geleden in kort geding dat de gemeenten hun beslissing terug zouden draaien. Volgens directeur Kürkçü klopte er niets van alle beschuldigingen tegen zijn organisatie, die aan zo'n 30 cliënten van Turkse komaf zorg verleende. 

Ongeschoolde ouders

De gemeenten kwamen na onderzoek tot de conclusie dat de meeste zorg werd verleend door de ongeschoolde ouders van de directeur, dat de financiële administratie mistig was en dat de verleende zorg op geen enkele manier voldeed aan professionele eisen.

De advocaat van Het Mozaïek stelde daar tegenover dat  de zorgondernemer agressief en vooringenomen was behandeld tijdens het onderzoek door de sociale recherche. Volgens  Kürkçü zijn de gemeenten alleen maar uit  op bezuinigingen en is hij daarvan het slachtoffer. 

Niet onbehoorlijk of onredelijk

De voorzieningenrechter maakt  korte metten met die klaagzang. Volgens het vonnis hebben de gemeenten gedegen onderzoek gedaan en heeft Kürkçü diverse malen de kans gekregen om zijn kant van het verhaal met bewijs te onderbouwen. Dat heeft hij echter niet gedaan. “De door de gemeenten beschreven uitkomsten van hun onderzoek zijn kwantitatief zowel als kwalitatief zo ernstig, dat de gemeenten niet onbehoorlijk of onredelijk hebben gehandeld door in te grijpen zoals zij hebben gedaan", zo oordeelt de rechter.

Het Mozaïek moet ook de proceskosten van ruim 1600 euro betalen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.