Een big band op de begraafplaats, het kan in Hengelo

VideoHENGELO - Swingen tussen de grafzerken. Oneerbiedig? Niet als het op de Oude Begraafplaats een de Bornsestraat in Hengelo gebeurt, waar al bijna 70 jaar niet meer wordt begraven. Big Band Eighty Nine uit Borne vierde zondag zijn dertigste verjaardag met zo’n 300 luisteraars in de verkoeling van een weelderig bladerdek.  

Muziek tussen monumentale, soms eeuwenoude grafzerken. Het is traditie op de jaarlijkse Voorjaarsdag van de Vereniging Gemeenschappelijk Onderhoud (VGO) op de Oude Begraafplaats aan de Bornsestraat.

Dit rijksmonument heeft in de afgelopen jaren een flinke renovatie ondergaan. Grafstenen zijn gerestaureerd, het poortgebouw is gerenoveerd en de beplanting is, waar nodig, vernieuwd. 

Kunstwerk

Tussen die beplanting is nu de installatie 'Mens, Hemel, Aarde’ te bewonderen. De negen plexiglazen panelen komen van de hand van de Enschedese graficus Elsbeth Cochius (1951). Zij is door de stichting HeArtpool gevraagd een kunstwerk te maken voor  de jaarlijkse open dag en de zomermaanden die daarop volgen. 

Behoud

Voorzitter Friedus Jonkman van VGO vindt de panelen zo mooi, dat VGO een aankoop overweegt om het werk te behouden voor de begraafplaats.

Volledig scherm
Bornse Bigband Eighty Nine op oude begraafplaats aan Bornsestraat © Reinier van Willigen

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.