Hein Trebbe (links) en Folkert Leijten op de plek waar de units komen. Ze werken namens de ontwikkelcombinatie Leyten-Trebbe aan de plannen voor tweehonderd tijdelijke wooneenheden. Welbions, met Eric Markvoort (rechts), huurt de units van de ontwikkelcombinatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Hein Trebbe (links) en Folkert Leijten op de plek waar de units komen. Ze werken namens de ontwikkelcombinatie Leyten-Trebbe aan de plannen voor tweehonderd tijdelijke wooneenheden. Welbions, met Eric Markvoort (rechts), huurt de units van de ontwikkelcombinatie. © hetoog.nl/Cees Elzenga

Eerst tijdelijke woonunits langs Hengelose Sportlaan Driene, later Campus Driene

HENGELO - Als er geen onverwachte procedurele obstakels opdoemen komen er aan de Sportlaan Driene, achter op het terrein van de voormalige roc-locatie, tweehonderd tijdelijke wooneenheden voor jongeren, studenten en ‘spoedzoekers’. Drie complexen met vijf woonlagen in een U-vorm. Komend voorjaar worden de eerste sleutels uitgereikt.

  1. Schiet hulp bij verward gedrag in Twente tekort? Hulpverlener Marjon uit Hengelo vindt van wel
    PREMIUM

    Schiet hulp bij verward gedrag in Twente tekort? Hulpverle­ner Marjon uit Hengelo vindt van wel

    De overlast door verwarde personen in Twente en de Achterhoek stijgt explosief. Marjon ter Braak van MTB Zorg in Hengelo is er niet verbaasd over en de door de wol geverfde hulpverleenster weet waar ze het over heeft. Verslaafden met psychische problemen willen zelf meestal geen hulp, maar ook de hulpverlening is regelmatig onvoldoende ontoereikend. Ze benoemt drie knelpunten en geeft een mogelijke oplossing.

In samenwerking met indebuurt Hengelo