Volledig scherm
De nieuwe geldautomaat aan de Beukweg. © Martin Ruesink

Eerste Geldmaatjes in Hengelo

HENGELO - Ze zijn geel en er komt papiergeld uit. Hengelo heeft twee Geldmaatjes, de algemene opvolgers van de geldautomaten van individuele banken. De eerste exemplaren zijn te vinden aan de Beukweg (voorheen van de Rabobank) en de Deurningerstraat (ex-ABN/Amro).

 ,,Ik weet niet welke van de twee er eerder stond", zegt algemeen directeur Robin Geerdink van Rabobank Twente. "We gaan meer automaten ombouwen, de eerste wordt die aan het Esrein." Volgens Geerdink worden eerst de 'eenvoudige' automaten vervangen. ,,Dat zijn de exemplaren die alleen geld verstrekken, zonder stortingsmogelijkheden." 

De afname van contante betalingen is de belangrijkste reden van banken om over te stappen naar gezamenlijke automaten. Daar kunnen alle klanten gebruik van maken, zonder dat banken onderling servicekosten onderling hoeven te verrekenen. ,,We letten er goed op, dat de afstand tot deze voorziening niet te groot wordt voor de gebruikers", zegt Geerdink, ,,daarbij kijken we naar factoren zoals plekken waar veel ouderen en doelgroepen die veel contant betalen wonen en komen."

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.