Volledig scherm
Nick Evertzen (9), Julia Wilms (11) en de broers Joost (6), Jasper (11) en Thijs Leverink (9) hadden de eer om op skeelers de eerste rondjes te maken op de combibaan aan de Van Alphenstraat. Foto: Frans Nikkels

Eerste rondjes op combibaan

HENGELO - Vijf pupillen van de Hengelose IJsclub hebben gisteren het allereerste rondje mogen skeeleren op de combibaan aan de Van Alphenstraat. „Het heeft nog niet hard genoeg gevroren om de ijzers eronder te binden, dus openen de pupillen de baan met een skeelertocht”, vertelt Koos Lamme, voorzitter van de Hengelose IJsclub.

In de zomer kan er worden geskeelerd en als het vriest kan er worden geschaatst. Omdat de baan elk seizoen bruikbaar is zijn er veel mogelijkheden. Lamme: „Een planning gevuld met allerlei activiteiten ligt al klaar.”

De wethouders Janneke Oude Alink en Erik Lievers vinden dat de combibaan een aanwinst voor Hengelo is. „Deze baan past goed in het Weusthagpark, vanwege de sportmogelijkheden die hier al zijn”, zegt Oude Alink. „Ik ben trots op de samenwerking met de provincie en de gemeente Hengelo. Maar het meest op de inzet en de volharding van de ijsclub.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.