Volledig scherm
Modespektakel Hengelo © Brandspecials

Eerste zaterdag tijdens Modespektakel Hengelo smaakt naar meer

HENGELO - Voor het eerst is het Modespektakel in de binnnenstad uitgebreid van één naar twee dagen. Volgens mede-organisator Bas de Zeeuw kan gesproken worden van een succesvolle premiére, volgens  hem smaakt het naar meer.

Zaterdagmiddag rond 16.30 uur begon er avondvullend programma van vier ronden met een professionele modeshow waarbij eveneens dansschool X-Dance die avond drie keer optrad.  Tijdens de fashionshow waren diverse winkels tot 21.00 uur open.

Catwalk

Zondag begint het programma om 13.00 uur met de grote catwalk door het centrum. Het accent van het Modespektakel ligt dit keer niet op het Marktplein. De catwalk begint dit jaar op de Enschedesestraat voor de Lambertusbasiliek. Zo’n 150 modellen laten op de zondagmiddag namens circa veertig ondernemers de nieuwe najaars- en wintercollecties zien. Niet alleen kleding, maar ook nieuwe schoenen, sieraden, brillen en zelfs interieur komt over de catwalk.

Cosplay

Zondag maken bezoekers kennis met cosplay verspreid door de stad, waarbij de spelers zijn uitgedost in allerhande vreemde kostuums. De personages zijn heel divers van prinsessen en superhelden tot gamepersonages.

Volledig scherm
Modespektakel Hengelo © Brandspecials
Volledig scherm
Modespektakel Hengelo © Brandspecials
Volledig scherm
Modespektakel Hengelo © Brandspecials
  1. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
    PREMIUM
    column

    Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

    Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.