Volledig scherm
© News United / Jack Huygens

Eigenaar afgebrande flat in Hengelo doet onderzoek naar rookmelders

HENGELO - ACM Vastgoed Management, eigenaar van flats in de Hengelose Es, doet onderzoek naar de werking van rookmelders in de Jan Wiegersflat. 

Zaterdag brandde in alle vroegte een flatwoning uit, een aantal huurders moest op stel en sprong het huis verlaten. Bewoners zeggen dat de rookmelders stil bleven maar pas toen de flat al was ontruimd een signaal afgaven. 

Contact

Volgens ACM Vastgoed is er maandag contact geweest met verschillende huurders. Of er melders niet hebben gewerkt, is onderwerp van onderzoek. „Wij hebben in ieder geval ook huurders gesproken van wie de melders wél functioneerden”, zegt een woordvoerster namens het bedrijf.

Verantwoordelijkheid

Volgens ACM Vastgoed hebben huurders ook een eigen verantwoordelijkheid. „Wij geven bijvoorbeeld als advies om hem niet weg te halen en stofvrij te houden.” De rookmelders zijn aangesloten op het netwerk en hebben dus geen batterijen.

Geschrokken

De eigenaar van de flat zegt zich voor te kunnen stellen dat mensen enorm geschrokken zijn. „Wij doen er alles aan om een veilig en prettig leefklimaat te realiseren.” Wanneer het onderzoek naar eventueel haperende rookmelders is afgerond, is nog ongewis.

In gebreke

De SP heeft B en W per brief om opheldering gevraagd. De partij vindt dat het college stappen moet nemen in de richting van de verhuurder als blijkt dat zij ‘in gebreke’ is gebleven.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.