Volledig scherm
© Christian van der Meij

Eigenaren Triple B in Hengelo: ‘Waanzinnig dat het nu over is voor ons’

HENGELO - Peter en Annemiek Boereboom, eigenaren van hamburgerrestaurant Triple B aan de Telgen, zitten er emotioneel behoorlijk doorheen nu zij noodgedwongen de deuren hebben moeten sluiten. Er kwamen te weinig klanten naar het restaurant, voorheen Cherry, na een verbouwing medio vorig jaar. Wat resteert is een ton schuld, aan onder meer de Belastingdienst, ROZ en leveranciers. Een faillissement is aanstaande.

„Er zijn veel emoties”, zegt Peter Boereboom. „Op Facebook krijgen we veel reacties. Dat ontroert ons en geeft ons kracht. We beseffen daardoor dat we niet voor niets 22 jaar hebben gewerkt. En tegelijk is het waanzinnig dat het nu over is. We hadden opstartproblemen, maar we zagen de omzet groeien. Een faillissement kunnen we niet meer ontlopen.”

Praktisch alles aan inventaris is vernieuwd anderhalf jaar geleden. Dus er zou nog flink wat opbrengst kunnen zijn in een faillissement. Peter en Annemiek Boereboom hebben een vennootschap onder firma en zijn dus hoofdelijk aansprakelijk voor een eventuele restschuld. Maar zover denken ze op dit moment nog niet.

Kindje

„We hebben ons kindje verloren”, zegt Annemiek Boerboom in tranen. „We dachten een goed concept te hebben met Triple B. Als het Cherry was gebleven, was de zaak al eerder kapot gegaan. We moesten wat anders.” Naast het echtpaar waren er nog vier mensen in vaste dienst, onder wie hun dochter, veelal als part-timers. Daarnaast dertien oproepkrachten. Iedereen is of krijgt ontslag aangezegd.

Triple B wilde destijds een fraai terras aanleggen. Een ambtenaar van de gemeente ging met de allereerste bouwtekening akkoord, maar later trapte de gemeente op de rem. Een dermate groot en afgesloten terras zou niet passend zijn aan de Telgen, dat tot winkelgebied (en niet tot horecagebied) behoort. „Iedereen vond het mooi, maar het mocht niet. Zonder dat terras hadden we al een achterstand.”

  1. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) bouwt voor de laatste keer een kersttuin
    PREMIUM
    Video

    Hengeloër Gerrit Prinsen (77) bouwt voor de laatste keer een kersttuin

    HENGELO - Hij heeft hem voor de dertiende keer opgebouwd, nu voor het allerlaatst. „Zoals pa elk jaar belooft”, zegt zijn dochter Marion lachend. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) kan het niet laten. Nog één keer wil hij iedereen laten zien hoe een kersttuin eruit hoort te zien: „Eén thema, een beetje eenheid en niet allemaal verschillende soorten lampjes die allemaal weer op een andere manier knipperen.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.