Volledig scherm
Tot begin 2018 was dit de Spoedeisende Hulp, vanaf begin september zit hier de Spoedpost, met huisartsen en een apotheek. © Lars Smook

Eindelijk: nieuwe Huisartsenpost Hengelo onder één dak met ziekenhuis

HENGELO - Wie buiten kantoortijden hulp nodig heeft van een huisarts of een apotheek, kan vanaf 2 september in de nieuwe Spoedpost in Hengelo terecht. De Hengelose huisartsenpost zit vanaf die dag in het ziekenhuis ZGT.

Nu zitten de huisartsen en de apotheker nog in een kantoorgebouw aan de overkant. Na een lange aanloop - in 2013 werd er voor het eerst over gesproken - gaat het dus nu daadwerkelijk gebeuren: de Huisartsenpost verhuist naar het ziekenhuis. Deze zogenaamde Spoedpost komt op de plek waar vroeger de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis zat. Die afdeling sloot begin vorig jaar de deuren, alle patiënten met spoed worden tegenwoordig naar het Almelose ziekenhuis doorgestuurd. 

De Huisartsenpost komt in de linkervleugel van het ziekenhuis, gezien vanaf de parkeerplaats. De nachtingang wordt de entree van de nieuwe Spoedpost.

Overkant

Huisartsen en apothekers krijgen ongeveer 400 vierkante meter tot hun beschikking. Ze hebben meer spreekkamers en behandelruimtes dan op hun oude stek aan de Aletta Jacobslaan. Voor vervolgonderzoeken, zoals röntgenfoto’s en bloedonderzoeken, hoeven patiënten straks niet meer naar ‘de overkant’ maar kunnen ze direct in het ziekenhuis zelf worden geholpen. De Spoedpost Hengelo is voor patiënten uit Hengelo, Hof van Twente en Borne.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.