Roy van Aalst.
Volledig scherm
Roy van Aalst. © Carlo ter Ellen DTCT

Eisen boze buurman PVV-kamerlid Van Aalst afgewezen

ALMELO/DEURNINGEN – De Almelose rechter Koen Haarhuis heeft de vordering van Etienne Meier, boze (toekomstige) buurman van PVV-kamerlid Roy van Aalst, afgewezen. Meier eiste deze week in kort geding, dat Van Aalst een hekwerk dat hij plaatste, en later ook weer weghaalde, niet mag terugzetten.

Het hek van Van Aalst op de toegangsweg naar bouwkavels in de buurtschap Gammelke bij Deurningen vormde de inzet van een ruzie tussen toekomstige buren. De 4,5 meter brede toegangsweg versmalt op de plek waar twee eiken staan. Meier verlegde daarop de toegangsweg, zodanig die voor een stukje over de grond van Van Aalst kwam te lopen, waarop Van Aalst een hek plaatste op de erfgrens. Daardoor konden vrachtwagens met bouwmaterialen de bouwkavel van toekomstig buurman Meier niet meer bereiken en moesten omrijden.

Geen trek meer

Omdat de familie Van Aalst na al het gedoe met de toekomstige buren geen trek meer had om aan de Gammelkeresweg te gaan wonen, verkocht het zijn kavel op 4 juli. Vier dagen later haalde Van Aalst ook het gewraakte hek weg. Toch liet buurman Meier het kort geding tegen Van Aalst afgelopen maandag doorgaan. Zijn advocaat gaf aan, dat Meier er zeker van wilde zijn dat Van Aalst het hek niet kon terugplaatsen, mocht de verkoop van de kavel toch niet doorgaan.

Spoedeisend belang verdwenen

Meier wilde niet alleen een rechterlijk verbod op terugplaatsing van het hek, hij wilde bovendien dat Van Aalst zou worden veroordeeld in de proceskosten. In zijn vonnis gaat rechter Haarhuis niet in op de vraag of het hek er wel of niet tien weken lang had mogen staan. Hij vindt dat buurman Meier zijn eis onvoldoende onderbouwt en dat het spoedeisend belang is verdwenen, nu Van Aalst zijn kavel heeft verkocht. Omdat Van Aalst het hek pas heeft weggehaald nadat hij was gedagvaard, moeten de ruziënde buren de proceskosten delen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.