Volledig scherm
Elske Mooijman, initiatiefnemer van de enquête. © Christian van der Meij

Enquête GroenLinks Hengelo over 'Bye Bye grijze bak'

HENGELO - GroenLinks in Hengelo gaat haar leden en andere belangstellenden ondervragen over het verdwijnen van de grijze container.  

Daarvoor is een enquête opgezet, die de partij input moet geven voor het Afvalcafé dat zaterdag plaatsvindt. Volgens initiatiefnemer en fractievertegenwoordiger Elske Mooijman is de partij een groot voorstander van afval scheiden maar merken ze dat er veel 'reuring' is rond het inleveren van de grijze Otto. 

Restafval

Alle inwoners van Hengelo moeten voor het eind van dit jaar hun grijze Otto hebben ingeleverd, waarna ze met hun restafval naar een ondergrondse container moeten. Dit alles onder het motto 'Bye Bye grijze bak'.

Kraampje

"We hebben laatst met een kraampje in de stad gestaan en dan spreek je veel boze mensen", aldus Mooiman. "Je hoort dat ze zich vooral zorgen maken over hun oudere buurvrouw die geen zak kan wegbrengen. Er worden ook oplossingen aangedragen. Er zijn mensen die hun buren best willen helpen met het wegbrengen van de zakken."

De uitslagen van de enquête worden gebruikt voor de discussie in het Afvalcafé, aanstaande zaterdag bij Het Uurwerk, van 15.30 tot 17.30 uur. Het is een discussie voor GroenLinksleden maar iedereen is welkom om mee te praten. "Wellicht dat we met de uitkomsten wat doen in ons verkiezingsprogramma", aldus Mooijman. De enquête is hier te vinden. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.