Volledig scherm
De Scheidsrechtersvereniging Hengelo & Omstreken (SHO) bestaat 75 jaar. Vanaf links: Joop ten Napel, Jan Everlo en Wim Hellemons. Everlo is voorzitter en nam de Erepenning in ontvangst. © Emiel Muijderman

Erepenning voor jubilerende Scheidsrechtersvereniging Hengelo en Omstreken

HENGELO - De 75-jarige Scheidsrechtersvereniging Hengelo en Omstreken (SHO) heeft zaterdagmiddag de Erepenning van de gemeente Hengelo ontvangen. Dat gebeurde in het Vöggelhoes tijdens de jubileumreceptie. Wethouder van sportzaken Claudio Bruggink reikte de Erepenning uit.

Wie gevoetbald heeft of nog voetbalt in Hengelo, heeft ongetwijfeld wel eens een wedstrijdgespeeld die onder leiding stond van één van de scheidsrechters van de S.H.O. De vereniging kent vele functies voor de scheidsrechters. Zo kunnen collega-scheidsrechters informatie bij elkaar inwinnen of hulp krijgen waar gewenst. 

Wanneer een scheidsrechter een nare ervaring in het veld heeft meegemaakt, kan hij dit delen met zijn collega’s. Ook wordt er door de leden met elkaar getraind om de scheidsrechterprestaties te verbeteren en de conditie op peil te houden. Maar bovenal is ook de gezelligheid onder elkaar een belangrijke factor binnen de vereniging. Zo worden er onder meer kaartavonden en sporttoernooien georganiseerd.

Jong en oud ontmoet elkaar

Het ledenaantal is de laatste twee decennia wat verminderd. Maar sinds kort heeft de vereniging weer aanwas van jonge talenten. Deze jonge scheidsrechters kunnen veel leren van de meer gevorderde scheidsrechters. Zo is de vereniging dus een ontmoetingsplek voor jong en oud. De leden van de S.H.O. vervullen een belangrijke rol bij een goed en sportief verloop van veel voetbalwedstrijden. Het college van B en W is de S.H.O. zeer erkentelijk dat de vereniging al 75 jaar een belangrijke bijdrage levert aan de sportieve prestaties van de Hengeloërs en aan Hengelo als sportstad, zo vertelde wethouder Bruggink zaterdagmiddag.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.