Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Vaanhold beleefde een overvolle treinreis, vorige week in de intercity van Enschede naar Amsterdam. © Rikkert Harink

Even geen trein meer voor Gerard (73) na overvolle intercity in Hengelo

ENSCHEDE/HENGELO – Enschedeër Gerard Vaanhold (73) reisde vorige week met een kaartje voor de eerste klas buiten de spits van Enschede richting Amsterdam. Een garantie op comfort zou je zeggen. „Tot aan Amersfoort heb ik in de touwen gehangen.”

Nee, de trein neemt hij de komende tijd liever niet meer. Dan nog liever met de auto in de file staan”, zegt de 73-jarige Enschedeër. Een halve week na zijn reis in ‘een veewagen’ kan hij zich er nog steeds over opwinden. Gerard reist niet heel vaak met de trein, maar voor een bezoek aan zijn zus had hij de reis naar Amsterdam tot in de puntjes voorbereid. Ik had een meereiskaart via Spoor, het blad van de NS. Voor de eerste klas, want dan weet je zeker dat je goed zit. Al op het station in Enschede liep het fout toen ik vroeg hoe ik die kaart moest gebruiken. Bij de informatiebalie wist niemand een antwoord en werd ik van het kastje naar de muur gestuurd.”

  1. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
    PREMIUM
    column

    Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

    Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.