Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Vaanhold beleefde een overvolle treinreis, vorige week in de intercity van Enschede naar Amsterdam. © Rikkert Harink

Even geen trein meer voor Gerard (73) na overvolle intercity in Hengelo

ENSCHEDE/HENGELO – Enschedeër Gerard Vaanhold (73) reisde vorige week met een kaartje voor de eerste klas buiten de spits van Enschede richting Amsterdam. Een garantie op comfort zou je zeggen. „Tot aan Amersfoort heb ik in de touwen gehangen.”

Nee, de trein neemt hij de komende tijd liever niet meer. „Dan nog liever met de auto in de file staan”, zegt de 73-jarige Enschedeër. Een halve week na zijn reis in ‘een veewagen’ kan hij zich er nog steeds over opwinden. Gerard reist niet heel vaak met de trein, maar voor een bezoek aan zijn zus had hij de reis naar Amsterdam tot in de puntjes voorbereid. „Ik had een meereiskaart via Spoor, het blad van de NS. Voor de eerste klas, want dan weet je zeker dat je goed zit. Al op het station in Enschede liep het fout toen ik vroeg hoe ik die kaart moest gebruiken. Bij de informatiebalie wist niemand een antwoord en werd ik van het kastje naar de muur gestuurd.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.