Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Extra woningbouw in Hengelo wordt een lastige klus

videoHENGELO - De gemeentelijke wens om in tien jaar 500 extra woningen te bouwen, wordt niet met gejuich door de provincie ontvangen.

Wethouder Bas van Wakeren sprak over 'een pittig gesprek' met VVD-gedeputeerde Monique van Haaf over de Hengelose ambities. Zij was gisteren verhinderd om in politiek café Hengeloos Peil het provinciale standpunt te verwoorden.

Projectontwikkelaar Aard van Alsté stelde dat de gemeente 'de kont tegen de krib moet gooien' en 'niet slaafs de provincie moet volgen'. Hij zei 600 belangstellenden te hebben voor de omstreden woontoren op het vroegere badhuis en omgeving.

Van Alsté heeft ook belangstelling voor de vroegere school (kweekschool en Spindel) aan de Paul Krugerstraat. Volgens hem heeft Hengelo een inhaalslag hard nodig, wijzend op een verouderd woningbestand. Eric Markvoort van woningcorporatie Welbions steunde de gemeentelijke lobby om meer te gaan bouwen. "Aan sociale woningbouw in Hart van Zuid is zeker behoefte."

In onderstaande fragment uit Hengeloos Peil de reacties van wethouder Bas van Wakeren en projectontwikkelaar Aard van Alsté.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.