Volledig scherm
Een van de hoogtepunten bij Metropool was het optreden van The Boxer Rebellion, een Britse Indieband die een paar optredens in Nederland gaf en ook naar Hengelo kwam.

Feest: Poppodium Metropool bestaat 30 jaar

HENGELO - Van hippies tot hardcore en van singer-songwriters tot dancefeesten. Poppodium Metropool bestaat volgend jaar dertig jaar. Reden voor een feestje, maar zeker ook reden om eens stil te staan bij alle gebeurtenissen in die drie decennia, vindt mede-organisator Adri Karsenberg. 

,,Groeien is leuk, maar het is ook belangrijk om je roots te koesteren: weten waar je vandaan komt." 

Het zesde lustrum is aanleiding om al die herinneringen te bundelen in een documentaire. ,,Het moet een ode zijn, niet alleen aan Poppodium Metropool en alle mensen die een rol hebben gespeeld, maar ook aan Hengelo als muziekstad. Een documentaire die interessant is voor iedereen, of ze nou bekend zijn met Metropool of niet."

Cultureel Centrum

Poppodium Metropool begon ooit als onderdeel van het Cultuur en Aktiviteiten Centrum aan de Wemenstraat in Hengelo. In 1988 betrok het poppodium het voormalige pand van Jongerencentrum Babylon, samen met Vereniging Popbelang en Meiden Centrum Macha. ,,Het was een tijd van grote werkloosheid en jongeren vonden dat er iets moest gebeuren, reuring in de stad. Daar is het uit ontstaan." Inmiddels is Poppodium Metropool niet meer weg te denken in de Twentse popcultuur.

Volledig scherm
De documentairemakers van dertig jaar Metropool © Annina Romita

Materiaal verzamelen

De documentaire wordt gemaakt door videomaker Guus Blenke, die ooit stageliep bij Metropool. In september beginnen de opnames. ,,We zijn nu vooral bezig met het verzamelen van materiaal. Daar kunnen we zeker hulp bij gebruiken. Foto's, video's, anekdotes, alles is welkom. Zo hopen we een zo compleet mogelijk verhaal te vertellen."

Heeft u beeldmateriaal of sterke verhalen over 30 jaar Metropool? U kunt ze sturen naar Adri@metropool.nl

Volledig scherm

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.