Volledig scherm
De beentjes mogen van de vloer bij de feestmuziek van Spitze op Fest Eins © Annina Romita

Fest Eins geht los, Hengelo viert feest

HENGELO Handjes in de lucht, door de knieën en luidkeels meezingen met de vrolijke muziek van Spitze. Het Twentse Oktoberfest is vrijdag losgebarsten met Fest Eins.

 Lederhosen of dirndl aan en hossen maar op de feestmuziek van Spitze. Honderden twintigers, dertigers  uit Hengelo en omgeving genoten vanaf het eind van de middag van de eerste dag van het Twentse Oktoberfest.

De nieuwe locatie, tussen de kermisattracties aan de De Wetstraat, lijkt een blijvertje te worden. „Mooi hier, met een echte Wiesse bij de tent”, zegt Hengeloër Harm Jan Poel (29), inmiddels vaste gast op het Twents Oktoberfest. 

Kruipen

Zijn kameraad Chris van Tongeren (34) geniet ook van de combinatie kermis, voortent, feestzaal en bierwei, „Precies het sfeertje van apres-ski in Oostenrijk. En het is nu vlakbij mijn huis. Dus ik kan wel terug kruipen als het zou moeten.”

Derby

Mede-organisator George ten Brummelhuis, eigenaar van café De Appel, geniet ook, al is het rond de klok van achten even wat minder druk dan een paar uur eerder. „Heel veel jongens zijn nu tussendoor naar de derby FC Twente-Heracles. In Lederhosen ja, dat zal een bijzonder gezicht zijn. Die komen straks allemaal terug.”

Zaterdag gaat het feest verder, met overdag een muzikaal programma voor een grote groep cliënten van zorginstelling Aveleijn en ’s avonds het grote Twentse Oktoberfest, dat bijna uitverkocht is. „Midden tussen het kermisvertier, precies zoals het hoort. Zo mooi hebben we het nog niet eerder gehad”, zegt Ten Brummelhuis.

Volledig scherm
Lederhosen, dirndls en lol, Fest Eins van het Twents Oktoberfest © Annina Romita

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.