Fietsers delen stukje fietssnelweg met auto's in Hengelo

VideoHENGELO - En weer is een nieuw stukje fietssnelweg in Hengelo klaar. Dit keer zijn niet alleen fietsers de baas, de auto's zijn te gast. Daarmee is de Parallelweg LS het enige stukje van de F35 dat is omgedoopt tot fietsstraat.

Het nieuwe onderdeel van de F35 is te vinden achter het station en voert fietsers over de Parallelweg LS, van het Twekkelerplein naar de Veloursstraat. Het is nog een 'los' tracé: het fietspad over het Twekkelerplein wordt tussen eind april en half mei aangelegd. Ook het stukje langs de Watertorenlaan ontbreekt nog, dat mag eind april officieel F35 heten. De fietssnelweg door het Watertorenpark is sinds vorig jaar zomer klaar voor gebruik.

Slachthuisweg

De fietssnelweg gaat verder naar het centrum vanaf de Veloursstraat langs de Hofstede MTS naar het Industrieplein. Wanneer dat stuk beschikbaar is, is nog niet bekend. Ook is er nog onduidelijkheid over hoe fietsers vanuit de richting Borne het centrum snel kunnen bereiken. Dit jaar moet er weer een stukje worden aangelegd tussen de Grobbentunnel, over de Slachthuisweg naar de Weideweg. Hoe het tracé daarna verder gaat, is nog onduidelijk.

Volledig scherm
© Christian van der Meij

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.