Volledig scherm
© TC Tubantia

Fietssnelweg F35 nadert Hengelose binnenstad

HENGELO - De fietssnelweg F35 rukt op richting binnenstad. In mei/juni begint de aanleg van het gedeelte tussen de Kuipersdijk en de Veloursstraat. Eind december moet dat traject klaar zijn.

De plannen werden deze week gepresenteerd op een informatiebijeenkomst in wijkaccommodatie 't Berflo. Aan de Enschedese kant eindigt de F35 nu nog bij de Kuipersdijk. Inmiddels ligt er al een nieuwe oversteek. Vanaf daar wordt de fietssnelweg straks doorgetrokken naar het centrum.

Park

Het tracé van het nieuwe gedeelte loopt dwars door het in aanleg zijnde Watertorenpark, vervolgens via de Watertorenlaan, het Twekkelerplein en de Parallelweg LS. In de scherpe bocht van de Veloursstraat, bij het kantoor van Drost Letselschade, komt de F35 dan uit op de centrumring.

Het tracé van de F35 gaat vanaf de bocht in de Veloursstraat verder via de Paralllelweg LS naar het Industrieplein. Het gedeelte langs de voormalige Hofstede MTS (tot aan de rotonde) ontbreekt nog in de plannen, maar wethouder Bron verzekert dat ook dat deel nog dit jaar zal worden gerealiseerd.

Kruising

De rotonde zelf wordt een kruising met verkeerslichten. In een latere fase gaat de F35 vanaf het Industrieplein onder het spoor door: via de Europatunnel en de Spoorstraat naar de Marskant. Maar dat is nog toekomstmuziek.

Tegelijk met de aanleg van het deel van de F35 tussen Kuipersdijk en Veloursstraat wordt ook de Veldbeek doorgetrokken. De beek gaat vanaf het FBK-stadion onder de Kuipersdijk door en komt in het Watertorenpark weer bovengronds.

Brouwerij

Vanaf daar loopt de Veldbeek parallel aan de F35, tot aan het Twekkelerplein. Daar buigt hij af via het Brouwerijterrein. Vervolgens gaat de beek onder de Veloursstraat door en via de Gieskesstraat richting Industrieplein. Uiteindelijk komt de nieuwe beek uit in de Berflobeek, bij de Europatunnel.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.