Finales van sportevenementen komen samen in Hengelo

VideoHENGELO - Wie een beetje sportief is aangelegd, was donderdagavond in het centrum van Hengelo. Daar kwamen finales van twee sportevenementen samen.

Op het Marktplein was de intocht van de Avondvierdaagse waar kinderen, ouders en leerkrachten moe maar tevreden over de finish kwamen. Het was de laatste van vier avonden, waarbij de organisatie net als vorig jaar enigszins werd gehinderd door slecht weer. Dinsdag werden de starttijden vervroegd in verband met het voorspelde noodweer.

Niet op de markt

De omstandigheden voor de FBK Dubbele Mijl, deze donderdagavond, waren juist ideaal. Voor sommige deelnemers was het zelfs iets te warm. Vlak na de finish moesten sommige lopers ‘in de hekken’, omdat ze in één sprint van het FBK-stadion naar de finish waren gelopen. De wedstrijd eindigde niet, zoals door velen werd verwacht, op de markt maar pal voor de Lambertusbasiliek.

Verspringtalenten

Aan de Molenstraat werden ondertussen de eerste verspring-talenten geboren. Kinderen mochten onder leiding van FBK-vrijwilligers hun sprongkracht laten meten.

Volledig scherm
Topsport in de stad: de verspringers van de toekomst actief aan de Molenstraat. © Robin Hilberink

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.