Volledig scherm
PREMIUM
Fysiotherapeuten Marjan Rakers - Bergijk (blauw) , Michiel Trouw (zwart) en Mike Hilverink (shirt met motief) tekenen geen contract bij zorgverzekeraars CZ, De Friesland Zorgverzekeraar en Caresq. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Fysiotherapeuten in Hengelo komen in actie tegen zorgverzekeraars

AudioHENGELO - Een grote groep fysiotherapeuten in Hengelo, verenigd in Fysiotherapie Collectief Hengelo, heeft geen nieuwe contract afgesloten met drie zorgverzekeraars. Ze zeggen geen speelbal te willen zijn van de veeleisende zorgverzekeraars.

De Hengelose fysiotherapeuten sluiten daarmee aan bij de actie van Amsterdamse collega’s. In de hoofdstad zijn honderd fysiotherapiepraktijken in actie gekomen. Ze hebben geen contracten gesloten met verschillende zorgverzekeraars en kondigden hun actie aan met een paginagrote advertentie in het Parool.

  1. Hoe de missie van trashpacker Tijmen uit Hengelo uitgroeit tot wereldwijde beweging
    PREMIUM
    Video

    Hoe de missie van trashpac­ker Tijmen uit Hengelo uitgroeit tot wereldwij­de beweging

    Wat begon als een spontane opruimactie in Zuidoost-Azië, is bijna een jaar later uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met meer dan tienduizend backpackers en lokale bevolking. Tijmen Sissing, de 28-jarige ‘trashpacker’ uit Hengelo, is hét gezicht in de strijd tegen zwerfafval geworden. Inmiddels is hij weer in Vietnam en op 20 juli houdt Tijmen de Global Trashpacking Day. Het doel voor 2019? Honderdduizend vuilniszakken vullen met afval. Over heel de wereld.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.