Volledig scherm
© Dierenambulance Hengelo/Borne

Gebrek aan vrijwilligers: Dierenambulance Hengelo-Borne gaat alleen nog overdag rijden

HENGELO - De Dierenambulance Hengelo-Borne gaat alleen nog overdag rijden. Collega-ambulances springen in noodgevallen bij. Door een gebrek aan vrijwilligers heeft de ambulance deze maand vier dagen stilgestaan.

Het definitieve besluit om van de gecombineerde dag-nachtdiensten af te stappen staat nog niet vast, zegt coördinator Linda Olde Bolhaar. „Maar het is wel een van de meest logische oplossingen.”

Vaste baan gevonden

Veel nieuwe vrijwilligers haken af omdat ze opzien tegen de diensten die beginnen om 9.00 uur en duren tot de volgende dag 9.00 uur. Bestaande vrijwilligers - in totaal vier mensen - zijn gestopt omdat ze een vaste baan hebben gevonden. „Hartstikke mooi natuurlijk, maar voor ons heel vervelend”, aldus de coördinator.

Almelo en Oldenzaal

Vanaf november is het de bedoeling dat er alleen nog dagdiensten van 08.00 tot 20.00 uur worden gedraaid. Met de dierenambulances in Almelo en Oldenzaal is de afspraak gemaakt dat zij uitrukken als er ’s avonds laat of ’s nachts ergens een hond is aangereden of een dode kat is gevonden. 

Nieuwe vrijwilligers

Met het invoeren van dagdiensten hoopt de Dierenambulance Hengelo-Borne in ieder geval weer nieuwe vrijwilligers te kunnen aantrekken. „Want die zijn hard nodig”, aldus Linda Olde Bolhaar. „Hoe meer mensen erbij komen, hoe makkelijker het wordt voor de andere vrijwilligers. Want dan kun je de diensten beter indelen.”

Op meer plekken

Met de Dierenbescherming wordt nog overlegd over de maatregelen. Volgens een woordvoerder speelt het gebrek aan vrijwilligers op meer plekken in het land. Het plan om alleen overdag te gaan rijden, noemt een woordvoerder ‘prematuur’. Maar het is wel een van de opties, zo zegt hij.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.