Volledig scherm
De nieuwe plek van de gedenksteen. Net een begraafplaats, vindt weduwe Angelique Holshuijsen. © Emiel Muijderman

Gedenksteen Watertorenpark Hengelo ligt nu meer 'uit het zicht'

HENGELO - De gedenksteen voor de in 2007 doodgeschoten René Holshuijsen heeft een nieuwe plek gekregen in het Watertorenpark. Langs een van de wandelpaden is de steen ingegraven. 

De gemeente heeft het monument verplaatst omdat het te dicht bij een speelplek stond.  Er waren volgens een woordvoerder behoorlijk wat klachten over de plek, vandaar het besluit om de gedenksteen iets meer uit het zicht te plaatsen.

Kerkhof

Weduwe Angelique Holshuijsen is woedend over de verplaatsing. "Belachelijk. Het is nu alsof je op een kerkhof staat. Je hoort kinderen al roepen dat ze zeker weten dat er iemand ligt begraven." Holshuijsen voelt zich 'in de steek gelaten' door de gemeente. "We waren in gesprek over een andere plek. En dan doen ze zoiets." Pogingen om met burgemeester Sander Schelberg om tafel te zitten, zijn volgens haar niet gelukt.

Politiekogel

René Holshuijsen werd in 2007 door een politiekogel geraakt toen hij met een pistool aan het zwaaien was. 

 1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”
 2. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
  PREMIUM
  column

  Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

  Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.