Volledig scherm
Rocking Eddy van Hijum begleidt Tina Turner-vertolkster Regina Nieuwmeijer: 'You're simply the best.' © ERIC BRINKHORST

Gedeputeerde Eddy van Hijum zoals u hem nog nooit zag

HENGELO - Hoezo, zijn bestuurders saai? Zie hier Eddy van Hijum uit Laag Zuthem, of all places. Hij maakt als gedeputeerde deel uit van het dagelijks bestuur van de provincie Overijssel, maar waande zich maandagavond even als zijn idool Mark Knopfler, de legendarische gitarist van de Britse band Dire Straits.

Van Hijum kreeg zijn five minutes of fame op de gitaar bij het spelen in de Red Band, een gelegenheidsensemble, samengesteld uit acht ondernemers uit Twente. Tijdens het You’re simply the best – gezongen door voormalig Twents zakenvrouw van ’t jaar Regina Nieuwmeijer – werd Van Hijum zelfs een solo gegund. Dat gebeurde maandagavond allemaal tijdens de Rode Loper in Hengelo, de nieuwjaarsbijeenkomst van de gezamenlijke (zakelijke)Twentse netwerkorganisaties.

Tante Leen Memorial Band

“Gitaarspelen is het mooiste wat er is”, zegt Van Hijum, die als student van de Universiteit Twente in de ‘Tante Leen Mermorial Band’ de snaren geselde en later bij gelegenheid in Juust, een dialectband uit Genemuiden. Het optreden op het Zunnewendefestival in Hellendoorn was zijn muzikale hoogtepunt op de Fender Telecaster, maar toen moest het optreden met de Red Band in het Hengelose Rabotheater nog komen.

Op de De Rode Loper van Twente kwamen maandagavond 600 regionale ondernemers af. Voorheen stond de bijeenkomst in het teken van Twentse bedrijven, die in het achterliggende jaar op enigerlei wijze in de prijzen waren gevallen. Dat uitgangspunt is losgelaten, maandagavond stonden ondernemers centraal die zich bezig houden met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.