Uit de oude doos: de Hengelose Markt als parkeerplaats.
Volledig scherm
Uit de oude doos: de Hengelose Markt als parkeerplaats. © Gemeentearchief Hengelo

Geen blik op Hengelose marktplein: ‘een gemiste kans’

HENGELO - „Heel jammer. Een gemiste kans.” Aldus reageert voorzitter Roland Schwind van de Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) op het besluit van de gemeenteraad om het marktplein niet te gebruiken als tijdelijke parkeerplaats.

Als gevolg van de herinrichting van de Langestraat zijn de parkeerplaatsen op het Burgemeester Jansenplein en de Kloosterhof (bij winkelcentrum Thiemsbrug) vanaf aanstaande maandag tot medio juli niet bereikbaar. Brigiet Schoemaker (VVD) en Jeanet Nijhof (PVV) dienden dinsdagavond een motie in om gedurende die periode auto’s te laten parkeren op de Markt. Maar die haalde het niet. De uitslag van de stemming: 12 voor, 25 tegen.

Welkom

SCH-voorzitter Roland Schwind betreurt het besluit van de raad. „De binnenstad heeft het al niet makkelijk. Juist nu moeten we richting bezoekers het signaal afgeven: jullie zijn welkom.” Volgens Schwind kan de binnenstad de parkeerplaatsen op het Burgemeester Jansenplein en de Kloosterhof eigenlijk niet missen. De parkeergarage Thiemsbrug biedt volgens hem geen soelaas, omdat die al om 21.30 uur dicht gaat.

Te ver

In plaats van het marktplein heeft het college het braakliggende terrein aan de Marskant (tussen Brugstraat en Beeksteeg) laten inrichten als tijdelijke parkeerplaats. Daar is ruimte voor 54 auto’s. Maar volgens Schwind is dat geen reëel alternatief: „Te ver van de winkels en de horeca. Volgens deskundigen is een afstand van 150 meter wel zo’n beetje de grens.”

Volgende week is er overleg tussen SCH en gemeente. Schwind wil de kwestie dan nogmaals aan de orde stellen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.