Geen spijt over motie van wantrouwen tegen Hengelose wethouder

videoHENGELO - De fractievoorzitters Marie-José Luttikholt (PvdA) en Hanneke Steen (CDA) zeiden maandagavond in een uitzending van politiek café Hengeloos Peil ‘geen spijt’ te hebben van de motie van wantrouwen die onlangs werd ingediend met de bedoeling wethouder Bas van Wakeren ten val te brengen.

De wethouder was destijds zeer enthousiast over het controversiële project De Hijschkamer op het marktplein in Hengelo. Nadat hij het plan van het architectenbureau West8 had ontvangen, met ‘allerlei ingewikkelde detailberekeningen die ik niet kan doorgronden’, liet hij ambtenaren ‘alles’nog eens narekenen. Dat duurde bijna acht weken. 

CDA en PvdA verweten de wethouder onder meer dat hij de gemeenteraad niet tijdig en actief heeft geïnformeerd. Vandaar de motie van wantrouwen. De wethouder verweerde zich door te stellen dat als hij dat had gedaan, de raad hem makkelijk had kunnen verwijten ‘dat hij onjuiste cijfers had aangeleverd.’ Bovendien gaf hij aan ‘lessen te hebben geleerd uit het proces.’ De overige fracties in de raad namen daar genoegen mee. Er was geen enkele steun voor de motie die daarop werd ingetrokken.

Volledig scherm

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.