Volledig scherm
Tribune HVV Hengelo, foto ter illustratie © Lars Smook

Gemeente betaalt twee ton voor velden van HVV Hengelo

HENGELO - Ruim twee ton betaalt de gemeente voor de voetbalvelden van HVV Hengelo op sportpark De Waarbeek. Daarmee is de club in één klap nagenoeg schuldenvrij.

Een paar weken geleden stemden de leden van HVV Hengelo al in met de voorgenomen verkoop van de velden. Deze week zette ook het college van B en W het licht op groen. Daarmee wordt de vereniging verlost van een oude lening die haar als een molensteen om de nek hing.

In 2008 sloot de club een lening af bij de gemeente voor de bouw van kleedkamers. Destijds was de verwachting dat HVV flink zou groeien, richting de zevenhonderd leden. Maar die groei bleef uit, waardoor HVV Hengelo niet in staat was om de rente en aflossing van de lening te betalen.

Leden op straat

De gemeente schiet nu te hulp. 'Het is een onwenselijke situatie dat HVV Hengelo met 22 teams en zo'n 470 leden failliet zou gaan. Dan staan de leden op straat, staat er een sportpark leeg en blijft de gemeente zitten met een niet-inbare vordering', aldus het college.

HVV Hengelo ontvangt 212.528 euro voor de drie velden. Dat wil zeggen: dat bedrag wordt in mindering gebracht op de lening die club heeft uitstaan bij de gemeente. Daarmee ontstaat volgens het college 'voldoende financiële ruimte om te investeren in de toekomst' van de vereniging.

HVV Hengelo verkoopt alleen de velden. De club blijft eigenaar van de gebouwen met ondergrond. De velden worden voortaan gehuurd van de gemeente. 'Dit zorgt voor een meer eenduidige situatie voor de Hengelose voetbalverenigingen en het versterkt de gemeentelijke grondpositie in geval van fusie op een andere locatie of faillissement', aldus het college.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.