Volledig scherm
coffeeshop, aarden, vlissingen, foto dirk-jan gjeltema © Dirk Jan Gjeltema

Giftshop Moonlight Hengelo blijft voorlopig dicht

HENGELO - Giftshop Moonlight aan de Bornsestraat blijft voorlopig dicht. Een bezwaarschrift tegen de gedwongen sluiting van een half jaar is afgewezen.

De politie viel de winkel, die toen nog Rookcafé Moonlight heette, en de naastgelegen smartshop Joy eind oktober binnen vanwege de vermeende verkoop van marihuana. In schuurtjes achter het pand werden lege zakken met een sterke henneplucht aangetroffen.

Voordeur

Burgemeester Sander Schelberg besloot daarop dat de zaak een half jaar dicht moest. Omdat de begane grond voor het grootste deel als woning is ingericht, blijft de sluiting van Moonlight beperkt tot het stuk dat de giftshop in beslag neemt. Ook de voordeur blijft dicht. Het slot ging er op 29 mei op, en dat blijft zo tot eind november.

Waarheid

Volgens advocaat Roy van der Wal zouden de twee schuurtjes niet op het terrein van de giftshop staan. En de politie zou een verklaring van een man die marihuana had gekocht 'bij een smartshop met de naam Moonlight' direct als waarheid hebben aangenomen. De marihuana lag volgens de man in de winkel 'onder de toonbank', wat op reguliere handel zou duiden. Maar tijdens het doorzoeken van de woning is niets aangetroffen, ook niet in de winkel, aldus de advocaat.

Commissie

Er zijn volgens de advocaat 'gegronde redenen om ernstig te twijfelen aan de juistheid en zorgvuldigheid waarmee de rapportage is opgemaakt.' De commissie voor de bezwaarschriften is het daar niet mee eens. De burgemeester volgt het advies van de commissie op om de bezwaren ongegrond te verklaren.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.