Volledig scherm
© Dinand Buisman

Glasvezel buitengebied Hengelo mogelijk eind 2015

HENGELO - Het college van B en W wil voor eind 2015 met de aanleg van glasvezel in het buitengebied beginnen. Dat antwoordt het college op vragen van CDA-gemeenteraadslid Johan Harink.

Het is wel voorwaarde dat ‘tenminste zestig procent van de mogelijke aansluitingen mee wil doen’, schrijft het college. Binnenkort wordt opdracht gegeven voor verder onderzoek. „Daarin wordt de prijs per aansluiting bepaald.”

Dalmeden

Een concrete marktpartij die de aanleg voor rekening wil nemen is nog niet gevonden. Eerst moet er meer duidelijkheid zijn over deelname. De wijk Dalmeden wordt al wel op glasvezel aangesloten nu het bedrijf Reggefiber heeft aangegeven dit project te willen uitvoeren.
Afgelopen jaren zijn er veel voorbereidingen geweest om glasvezel in het buitengebied mogelijk te maken. De raad stelde een krediet beschikbaar om te kijken of zo’n project te realiseren is.

Samenwerking

Ambtelijk en bestuurlijk werd samenwerking gezocht met Enschede en Haaksbergen en later ook Losser. Er was ook een informatieavond en er werden werkgroepen opgericht. De provincie betaalt het vervolgonderzoek dat nodig is.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.