Volledig scherm
De locaties van de glasvezelhuisjes in Slangenbeek en de Hasseler Es. © Gemeente Hengelo

Glasvezel in wijken Hengelo noordelijk van de A1

HENGELO - Reggefiber gaat een glasvezelnetwerk aanleggen in de wijken Slangenbeek en Hasseler Es in Hengelo. In het gebied staan circa 9.000 woningen. Naar verwachting neemt het graafwerk maximaal een half jaar in beslag. Na de zomer wordt begonnen.


Onderdeel van het glasvezelnetwerk is de bouw van vijf zogenoemde ‘glasvezelhuisjes’, een soort verdeelstations. Voor bewoners in de directe omgeving van de locaties van de glasvezelstations en de wijkraden worden door de gemeente en Reggefiber informatieavonden georganiseerd. De verdeelstations zijn gepland aan de Bastenakenstraat, Deurningerstraat, Dinant Dijkhuisstraat, Cruys Voorberghstraat en Roershoekpad.
Wethouder Mariska ten Heuw is blij met het initiatief van Reggefiber. „Wij willen snel internet zo breed mogelijk beschikbaar maken voor onze inwoners. Glasvezel is een van de mogelijkheden. We hopen dat ook andere wijken zullen volgen.” Reggefiber neemt het buitengebied niet mee in de aanleg. De aansluitkosten per woning zijn erg hoog in vergelijking met het stedelijk gebied. Hengelo onderzoekt momenteel wel met Haaksbergen en Enschede de mogelijkheid om glasvezel aan te leggen in het buitengebied.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.