Parkeergarage De Beurs Hengelo
Volledig scherm
Parkeergarage De Beurs Hengelo © Jan Ankoné

Goedkoper parkeren voor iedereen, niet alleen voor Hengelose ambtenaren

HENGELO - Medewerkers van bedrijven en andere belangstellenden kunnen vanaf nu, net als ambtenaren, goedkoper parkeren in De Beurs, de Hengelose parkeergarage naast de bibliotheek. Ze betalen 40 euro per maand en kunnen dan van maandag tot en met vrijdag parkeren tussen 7.00 en 19.00 uur.

Het maandtarief was nog niet definitief maar staat nu vast. De kortingsregeling is in het leven geroepen voor ambtenaren die vanaf begin februari naar het nieuwe stadskantoor en het gerenoveerde stadhuis in het centrum verhuizen. Om te voorkomen dat ze in omliggende wijken gaan parkeren, zijn met parkeergarages De Beurs en Thiemsbrug afspraken gemaakt over voordelige parkeervergunningen. Voor Thiemsbrug betalen ambtenaren straks 55 euro per maand.

Minimaal een maand

Voor De Beurs is de kortingsregeling nu dus ook opengesteld voor ondernemers die in het centrum werken én voor andere belangstellenden. De vergunning is aan te vragen voor minimaal een maand en maximaal een jaar. De gemeente verstrekt de vergunningen zolang de bezetting van de parkeergarage dit toelaat.

Van der Dussenplein

Wie belangstelling heeft voor de regeling kan zich melden bij de balie van de gemeente. Tot en met 30 januari is dat nog aan de Hazenweg, vanaf 3 februari in het stadhuis aan het Burgemeester van der Dussenplein. Betalen gaat achteraf: het Gemeentelijk Belasting Kantoor (GBT) legt de aanslag op.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.