Volledig scherm
Graffiti in de Europatunnel. © Jan Ankoné

Graffiti in Hengelose Europatunnel wordt zo snel mogelijk verwijderd

HENGELO - De graffiti in de Europatunnel wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Dat antwoordde wethouder Mariska ten Heuw deze week in de raadsvergadering op vragen van PVV-fractievoorzitter Jeanet Nijhof.

De gemeente heeft al een gespecialiseerd bedrijf opdracht gegeven om de tunnel naast het station schoon te maken. In principe wordt ‘aanstootgevende’ graffiti in Hengelo binnen 24 uur verwijderd. Dat kon Ten Heuw niet beloven. Maar ze verzekerde dat er spoed achter gezet zou worden.

Beledigend

De PVV had onlangs ook al schriftelijke vragen gesteld over het gemeentelijke beleid ten aanzien van graffiti. Het college van B en W antwoordde daarop dat alleen aanstootgevende graffiti wordt verwijderd. Daaronder verstaat de gemeente ‘beledigende, racistische of seksistische teksten’. Alle overige graffiti wordt niet verwijderd. Volgens het college is daar geen budget voor.

‘Kuthoer’

Tijdens de raadsvergadering kwam Nijhof hier op terug. Ze wees erop dat op een van de wanden van de Europatunnel een meisje (met naam en telefoonnummer) wordt omschreven als ‘kuthoer’. Nijhof vroeg zich af waarom een dergelijke aanstootgevende tekst niet verwijderd wordt.

Wethouder Ten Heuw was het met haar eens dat zoiets niet thuishoort in de Europatunnel. Ze beloofde dat niet alleen de gewraakte tekst, maar ook de overige graffiti in de tunnel zo snel mogelijk zal worden weggehaald.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.