Volledig scherm
Laadpunt elektrische fiets © Kim Jansen

Gratis laadpunt in Hengelo voor elektrische fiets

HENGELO - Bij de bewaakte fietsenstalling op het Kloosterhofterrein is een felgroene laadpaal geplaatst. De paal biedt plek voor vier elektrische fietsen.

Tijdens de openingstijden van de bewaakte fietsenstalling kunnen elektrische fietsen een uur worden opgeladen. „Dat is om wachttijden te voorkomen. Als er geen wachtenden zijn en de accu is nog niet helemaal vol doen we niet moeilijk over een uurtje extra”, vertelt een bewaker. 

Duurzaam

Charlotte Laarhuis, woordvoerder van de gemeente: „We willen op de fiets naar de binnenstad gaan nog aantrekkelijker maken. Omdat we graag duurzaam bezig zijn wordt de stroom opgewekt door zonnepanelen die bovenop de laadpaal zitten.” Volgens Laarhuis is het de bedoeling om de komende jaren meer van dit soort laadpunten te plaatsen. „Waar die precies moeten komen en wanneer dat gebeurt kan ik nog niet vertellen.”

Proef

Volgens de bewakers gaat het om een proef van een jaar. „Na een jaar wil de gemeente bekijken of er veel gebruik van wordt gemaakt. Vooral mensen van buiten Hengelo zullen er gebruik van maken. Er waren voorheen wel eens mensen uit Delden met een lege accu.” 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.