Volledig scherm
Een eerdere editie van Tropical Night Hengelo © Emiel Muijderman

Gratis Tropical Night Hengelo kost op internet 35 euro

HENGELO - Ticketverkoopbureau Billetto uit Amsterdam heeft via de eigen website kaarten voor Tropical Night in Hengelo aangeboden à 35 euro per stuk. Plus 3,27 euro servicekosten. Gek, want het evenement is helemaal gratis.

Nachtburgemeester Tijs Jagers, één van de organisatoren van het evenement dat op 30 juni in het centrum van Hengelo plaats heeft, kreeg deze week signalen dat het foute boel was.

Waarschuwing

Omdat Billetto alleen online te bereiken is, stuurde hij woensdag een mail naar het bureau met daarin de waarschuwing dat de ticketverkoop voor Tropical Night direct moest stoppen, anders zou de politie worden ingeschakeld. Enige tijd daarna werden de tickets niet meer aangeboden via de site.

Onduidelijk

Jagers: „Het is mij volstrekt onduidelijk waarom zij kaarten van 35 euro aanbieden voor een gratis evenement. Hoewel, ik heb daar zo mijn gedachten over. Maar we hadden ze in de smiezen. Ik weet natuurlijk niet hoeveel kaarten er al zijn verkocht. Ik bedoel, iemand uit Eindhoven die denkt, hé dat is leuk daar in Hengelo, daar wil ik wel 35 euro voor betalen, zo iemand trapt er misschien in.”

„In eerste instantie dacht ik, dat is een geintje? Maar je kunt dit geen geintje noemen.  Wie al een kaartje heeft gekocht, wordt gewoon bedonderd. Tropical Night is al dertig jaar gratis en blijft ook gratis. Je hebt helemaal geen kaartje nodig.”

Volledig scherm
Screenshot © Tubantia

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.