Volledig scherm
HVV Hengelo blijft eigenaar van de gebouwen met ondergrond. © Lars Smook

Groen licht voor verkoop voetbalvelden HVV Hengelo

HENGELO - De ledenvergadering van HVV Hengelo heeft deze week ingestemd met de voorgenomen verkoop van de voetbalvelden op sportpark De Waarbeek aan de gemeente. Daarmee is de club in één klap nagenoeg schuldenvrij.

Het bestuur en de gemeente zijn het in principe eens over de voorwaarden. „Alle lichten staan op groen”, zegt voorzitter Hans van Erven. Hij verwacht dat het college van B en W er komende weken een definitieve klap op geeft. „Dan kunnen we nog voor het einde van het jaar naar de notaris.”

Uit rode cijfers

HVV Hengelo verkoopt alleen de drie velden. De club blijft zelf eigenaar van de gebouwen met ondergrond. Hoeveel de gemeente betaalt voor de velden, wil de voorzitter niet zeggen. Wel wil hij kwijt dat de vereniging daarmee uit de rode cijfers is.

Groei

Van Erven: „Het voortbestaan van de vereniging is gewaarborgd. We kunnen de moeilijke jaren vanaf 2010 afsluiten en vooruitkijken naar een mooie toekomst. We kunnen onze inkomsten nu gebruiken voor groei van de vereniging in plaats van achter de feiten aanlopen.” Van Erven is blij dat de leden maandagavond unaniem akkoord gingen met de verkoop.

Ledental

HVV Hengelo telt momenteel circa 465 leden. „Tot de zomer hadden we een lichte daling, maar we zien het  nu weer stijgen.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.