ROC-studenten Elif Ketenci (links) en Maria Danho leggen samen met docent Clemens Heuker of Hoek de laatste hand aan een maquette van de nieuwe Markt, die net iets verder gaat dan het huidige ontwerp voor de herinrichting van het plein.
Volledig scherm
PREMIUM
ROC-studenten Elif Ketenci (links) en Maria Danho leggen samen met docent Clemens Heuker of Hoek de laatste hand aan een maquette van de nieuwe Markt, die net iets verder gaat dan het huidige ontwerp voor de herinrichting van het plein. © Lenneke Lingmont

Groener dan groen, zo zou de Markt in Hengelo er ook uit kunnen gaan zien

HENGELO - Een ingenieuze wateropvang, een stalen constructie rondom, vallend water vanaf de Brinktoren en vooral een stuk groener. Zo zou de Markt in Hengelo er ook uit kunnen gaan zien, denken studenten van ROC van Twente. Ze hopen met hun maquette een landelijke ontwerpprijs te winnen.

 1. Als Amalia ergens ‘opduikt’, is dit Twentse duo er (digitaal) bij: ‘Sommige informatie geef je niet prijs’
  PREMIUM

  Als Amalia ergens ‘opduikt’, is dit Twentse duo er (digitaal) bij: ‘Sommige informatie geef je niet prijs’

  HENGELO - Hoe vaak krijgen we inkijk in het leven van Amalia, de jonge vrouw die ooit onze koningin wordt? Juist, zelden. Het weelderige leven van de kroonprinses speelt zich vooral achter gesloten deuren af. Als Amalia wél opduikt, zijn Claudia Witteveen (36) en Ella Vermeulen (55) uit Hengelo er (digitaal) bij. Op hun nieuwe site AllThingsAmalia.nl volgen ze het bestaan van de prinses op de voet.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.

Poll

Er moet een kinderburgemeester komen voor Hengelo

 • Ja, kinderen moeten kunnen meepraten over beleid dat hen aangaat (22%)
 • Ja, maar alleen als ceremoniële functie bij evenementen (6%)
 • Neutraal: leuk als er een kinderburgemeester komt, maar zo is het ook prima (17%)
 • Nee, kinderen hebben onvoldoende inzicht in wat het beste is voor de maatschappij (55%)
551 stemmen