Hardlopend door bekende panden in Hengelo tijdens Urban Nightrun

VideoHENGELO - Gewapend met een mijnwerkerslamp op het hoofd en reflecterende kleding aan liepen vrijdagavond meer dan vijfhonderd hardlopers door Hengelo. 

De eerste Urban Nightrun in de stad, bestaande uit een 5 kilometer lange route ging dwars door een aantal karakteristieke panden, zoals roc-gebouw Gieterij, de brandweerkazerne en het Storkpaviljoen. Na een gezamenlijke warming-up gingen de eerste groepen om zeven uur op pad. Onder luid gejoel en aanmoedigingen van het publiek.

De Urban Nightrun, georganiseerd door Crossfit 074, is een succes te noemen. Organisatoren Matthijs Imhof en Marc Hopster konden hun geluk dan ook niet op. Hopster: „In eerste instantie rekenden we op zo’n vijftig deelnemers, dat zijn er vijfhonderd geworden.”

Pandeigenaren waren volgens het tweetal welwillend, dus liep de route door een zestal karakteristieke panden Hengelo. Naast de brandweerkazerne, Gieterij en het Storkpaviljoen gingen de lopers door het ‘kerkgebouw’ van All it Takes, de Lansinkveste om vervolgens terug te keren bij het startpunt in het Hazemeijercomplex. 

Volledig scherm
HENGELO - 074 Urban Nightrun . Om 19.00 uur starten 450 deelnemers vanaf de Tuindorpstraat een route van 5 kilometer . De route gaat onder andere door de Brandweerkazerne , ROC de Gieterij en het Hazemeijer complex . Fotobon-nummer: TT-2019-008312 Editie: Hengelo Marieke Amelink - MA20180118 © Marieke Amelink

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.