Volledig scherm
© Saskia Minkman

Hengelo heeft nu een straatnaambord met de juiste spelling

HENGELO - Hengelo heeft een fout in een straatnaambord hersteld. Aan de Fré Cohenstraat is het ontbrekende 'streepje' toegevoegd.

De straatnaambordjes werden in 2014 officieel onthuld, in het bijzijn van burgemeester Sander Schelberg, oud-wethouder Bert Otten en leerlingen die speciaal voor die gelegenheid kunstwerken hadden ontworpen. Op de bordjes ontbrak het accent aigu.  De fout is destijds wel doorgegeven aan de gemeente maar de borden zonder streepjes bleven gewoon staan.

Streepje

Toen het nieuwe vmbo aan de Fré Cohenstraat begin dit jaar van start ging, werd de kwestie opnieuw aangekaart bij de gemeente. Die heeft onderhoudsbedrijf Gildebor nu de opdracht gegeven de oude borden zonder streepje te vervangen door bordjes met de juiste naam.

Boerderij

Fré Cohen (1903-1943) was een graficus en overtuigd socialist. Ze woonde en werkte in Amsterdam, vluchtte vanwege de oorlog en dook onder bij een boerderij tussen Hengelo en Borne. Toen ze werd opgepakt omdat ze was verraden, pleegde ze zelfmoord. Fré Cohen is begraven op de Joodse Begraafplaats aan de Dennenbosweg.

 1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”
 2. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
  PREMIUM
  column

  Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

  Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.