Volledig scherm
© Saskia Minkman

Hengelo heeft nu een straatnaambord met de juiste spelling

HENGELO - Hengelo heeft een fout in een straatnaambord hersteld. Aan de Fré Cohenstraat is het ontbrekende 'streepje' toegevoegd.

De straatnaambordjes werden in 2014 officieel onthuld, in het bijzijn van burgemeester Sander Schelberg, oud-wethouder Bert Otten en leerlingen die speciaal voor die gelegenheid kunstwerken hadden ontworpen. Op de bordjes ontbrak het accent aigu.  De fout is destijds wel doorgegeven aan de gemeente maar de borden zonder streepjes bleven gewoon staan.

Streepje

Toen het nieuwe vmbo aan de Fré Cohenstraat begin dit jaar van start ging, werd de kwestie opnieuw aangekaart bij de gemeente. Die heeft onderhoudsbedrijf Gildebor nu de opdracht gegeven de oude borden zonder streepje te vervangen door bordjes met de juiste naam.

Boerderij

Fré Cohen (1903-1943) was een graficus en overtuigd socialist. Ze woonde en werkte in Amsterdam, vluchtte vanwege de oorlog en dook onder bij een boerderij tussen Hengelo en Borne. Toen ze werd opgepakt omdat ze was verraden, pleegde ze zelfmoord. Fré Cohen is begraven op de Joodse Begraafplaats aan de Dennenbosweg.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.