Volledig scherm
© ROC van Twente

Hengelo heeft zijn Techniekhuis Twente

HENGELO Het ROC van Twente heeft zijn eigen Techniekhuis Twente.  Bestuurder Trudy Vos heeft woensdag namens de scholencluster het huurcontract getekend met de eigenaren van het Techniekhuis, Bouwschool Twente en Schildersvakopleiding.

Het Techniekhuis wordt gevestigd aan de Lansinkesweg 28a, waar ooit drijfwerk en pompen door Stork werden gemaakt. Vanaf 1 september volgend jaar worden er bouwvakkers, schilders, installatiemonteurs, meubelmakers, interieuradviseurs en kaderfunctionarissen voor de bouw opgeleid. In het complex komen ongeveer 700 mbo-studenten een vak leren.

Verbouw

Op dit moment wordt het pand nog volop verbouwd. Tijdens de Open dagen van ROC van Twente op 25 en 26 januari 2019 is het Techniekhuis geopend en zijn er allerlei activiteiten voor scholieren.

Het doel van de clustering is alle opleidingen rondom de bouw in één onderwijshuis samen te brengen. Studenten van verschillende opleidingen kunnen straks in projecten leren samenwerken. De eigenaren hebben het pand sinds medio juni 2017 in bezit. 

  1. Bejaardenhuizen verdwenen, nadenken over zorgbuurthuis in Hengelo
    hengeloos peil

    Bejaarden­hui­zen verdwenen, nadenken over zorgbuurt­huis in Hengelo

    HENGELO - De klassieke bejaardenhuizen zijn verdwenen, maar de gemeenteraad wil dat er wordt nagedacht over het zorgbuurthuis. Dat is een kleinschalige woonvorm voor ouderen die bij elkaar willen wonen. Ze kunnen gebruik maken van collectieve voorzieningen. Veel ouderen kampen met gevoelens van eenzaamheid en dat hoeft in het zorgbuurthuis geen probleem meer te zijn. In politiek café Hengeloos Peil werd er maandagavond over gesproken.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.