Volledig scherm
© Thinkstock

Hengelo helpt ook bij problemen ná de echtscheiding

HENGELO - De gemeente Hengelo breidt het proefproject 'Goed uit elkaar' uit. Ook als een scheiding al enige tijd geleden is uitgesproken, kunnen gezinnen worden geholpen bij onenigheid.

Inmiddels doen twaalf gezinnen uit Hengelo mee aan het project, dat in september 2017 begon. Het idee erachter is dat kinderen te vaak de dupe worden van een scheiding. Door de zaken met behulp van een advocaat, mediator of andere hulpverlener goed te regelen, kan dat grotendeels worden voorkomen.

Gedoe

Maar er meldden zich meteen vanaf het begin ook ouders die al gescheiden zijn en daarna met elkaar in conflict  kwamen. Omdat afspraken niet duidelijk bleken of omdat het contact tussen de twee om welke reden dan ook stroef verloopt.  Dat kan dubbel zo hard aankomen bij de kinderen, weet wethouder Claudio Bruggink. "Eerst hebben ze al een scheiding moeten meemaken en vervolgens is er nog onrust en gedoe."

Gesprekken

Door te helpen bij het vastleggen van praktische afspraken of het organiseren van gepaste hulp, kan daar wat aan worden gedaan. Ook worden er gesprekken met de kinderen gevoerd. En, mocht dat nodig zijn, met mensen uit het netwerk van de ouders. 

Aanmelden

Het project, dat in ieder geval nog tot medio juli loopt, heeft plek voor 25 gezinnen. De gemeente betaalt een deel van de kosten van het gesprek en ouders betalen een landelijk geregelde eigen bijdrage of de kosten van het mediationtraject, afhankelijk van het inkomen. Opgave kan via goeduitelkaar@wijkracht.nl of bij Karin Dijkman (06-23 61 82 44).

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.