Directeur Mireille Sarink van 't Heem
Volledig scherm
Directeur Mireille Sarink van 't Heem © Wouter Borre

Hengelo krijgt peuterspeelzaal naar Montessori-model

HENGELO - Hengelo krijgt een montessori-peuterspeelzaal op twee locaties. Vanaf 4 januari start op zowel montessori-basisschool ’t Heem als op de Anninksschool een groep peuters. In eerste instantie beginnen beide scholen met één groep peuters op twee dagdelen.


De peuterspeelzaal is een vurige wens van Mireille Sarink van ’t Heem en Ben de Vlugt van de Anninksschool. De twee willen in Hengelo montessorionderwijs bieden aan kinderen van twee tot achttien jaar, zodat een ‘doorlopende leerlijn’ ontstaat. 't Heem is straks open op de maandag- en donderdagmorgen en de Anninksschool op de dinsdag- en woensdagmorgen. Inmiddels zijn er al 32 aanmeldingen binnen.

Hebbes
De scholen werken samen met kinderopvang Hebbes uit Enschede. Van deze opvang komen ook de pedagogisch medewerkers die speciaal hiervoor in montessorionderwijs geschoold zijn. Er is een wezenlijk verschil tussen een ‘gewone’ peuterspeelzaal en de op montessori gestoelde, zegt Sarink. „De visie zoals die ook op onze scholen wordt uitgedragen, geldt straks ook voor de peuterspeelzaal: veel aandacht voor het individuele kind. Zijn eigen tempo en interesses staan centraal. En dan zijn er natuurlijk de voor montessori bekende zintuiglijke materialen.” Ben de Vlugt vult aan: „Wat heel belangrijk is, is de intensieve samenwerking met school. Er is veel contact met de leerkrachten en de peuters doen op gezette tijden activiteiten samen met de kleuters.”

Aanmelden
Kinderen vanaf twee jaar kunnen aangemeld worden voor de peuterspeelzaal. Dat kan via de websites van basisschool ’t Heem en de Anninksschool. Peuters kunnen er minimaal twee en maximaal vier dagdelen terecht. Er zitten maximaal veertien peuters in een groep. Eventueel wordt het aantal ochtenden uitgebreid.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.