Stadhuis Hengelo. Het plein ervoor is in 2020 omgetoverd tot evenementenplein, een van de investeringen van dat jaar waar het college tevreden op terugkijkt.
Volledig scherm
Stadhuis Hengelo. Het plein ervoor is in 2020 omgetoverd tot evenementenplein, een van de investeringen van dat jaar waar het college tevreden op terugkijkt. © Lars Smook

Hengelo moet 8 miljoen bijleggen om jeugdzorg en Wmo te betalen en dat baart ‘grote zorgen’

HENGELO - De Jeugdhulp en de Wet maatschappelijke ondersteuning heeft Hengelo maar liefst 8 miljoen euro meer gekost dan het bedrag dat het Rijk daarvoor in de gemeentekas heeft gestort. Dat baart het college van B en W grote zorgen. Want hoewel de tekorten nu nog opgevangen kunnen worden, is het niet zeker dat dat zo blijft. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.

Poll

Er moet een kinderburgemeester komen voor Hengelo

 • Ja, kinderen moeten kunnen meepraten over beleid dat hen aangaat (22%)
 • Ja, maar alleen als ceremoniële functie bij evenementen (6%)
 • Neutraal: leuk als er een kinderburgemeester komt, maar zo is het ook prima (17%)
 • Nee, kinderen hebben onvoldoende inzicht in wat het beste is voor de maatschappij (55%)
551 stemmen