'Hengelo moet niet achteraan staan met wietteelt'

HENGELO - Het is nog lang niet zover, maar als de Tweede Kamer wietteelt legaliseert, kan het maar zo zijn dat Hengelo als experimentgemeente gaat dienen. Zeker als het aan wethouder Jan Bron ligt.

In Nederland wordt de verkoop van wiet gedoogd, maar de teelt is illegaal. Wat via de voordeur wordt toegestaan, is via de achterdeur verboden. Dertig burgemeesters van grotere gemeenten pleiten nu in een manifest voor legalisering van de teelt in de vorm van experimenten, onder meer om criminelen de wind uit de zeilen te nemen. Ook het college van Hengelo heeft het manifest ondertekend.

De fractie van ProHengelo is fel tegen lokale experimenten. „Het schrikbeeld van Venlo en Maastricht waar bewoners enorme overlast ondervinden, staat de fractieleden voor ogen. Ze willen geen risico lopen.”

Wethouder Jan Bron (PvdA): "Als het zover komt met legalisering van de teelt, moeten we dat als Hengelo zeker gaan doen en niet achteraan staan. Wij horen bij de 32 grote gemeenten. Wij vinden wel mogelijkheden om het goed te regelen.”

Wat vindt u?

Lees het volledige verhaal 'Niet achteraan staan met wietteelt' in de TC Tubantia, editie Hengelo van donderdag

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.