Hengelo maakt steeds meer naam met streetart.  In de laatste week van december moeten kunstenaars uit heel het land weer naar de stad komen om van containers een soort galerie in de openlucht te maken.
Volledig scherm
Hengelo maakt steeds meer naam met streetart. In de laatste week van december moeten kunstenaars uit heel het land weer naar de stad komen om van containers een soort galerie in de openlucht te maken. © Lars Smook

Hengelo stopt 130.000 euro in acht ‘oppeppers’ voor cultuur na corona

HENGELO - Gitaarconcerten met kinderen, streetart op containers en een animatie over de ontstaansgeschiedenis van Hengelo. Drie van de acht projecten die samen bijna 130.000 euro krijgen om de Hengelose cultuur in ‘(post)coronatijd’ een oppepper te geven.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.