Volledig scherm
Eigenaar Frank Hendriks van de Twentse Bierbrouwerij schenkt zich nog maar eens een koffie met Kuiernat in. © Frans Nikkels

Hengelo verbiedt alsnog verkoop Twentsch Kuiernat in Twentse Bierbrouwerij

HENGELO - De Twentse Bierbrouwerij moet toch stoppen met het verkopen van flessen Twentsch Kuiernat. Het mag alleen nog maar in de horecazaak aan de Tuindorpstraat zelf in de koffie worden gedaan.

Het Kuiernat valt onder de sterke dranken en mag daardoor alleen worden verkocht met een slijtersvergunning.

Verbieden
Die heeft de Twentse Bierbrouwerij niet. De Koninklijke SlijtersUnie had burgemeester Sander Schelberg daarom gevraagd de verkoop te verbieden. Die wilde dat in eerste instantie niet. De drank werd niet op grote schaal verkocht. Het zou maar om zo'n tien flessen per jaar gaan, die gasten mee konden krijgen als ze de koffie met Kuiernat zo lekker vonden dat ze graag een fles met die drank mee naar huis wilden hebben.

Bezwaar
Maar de SlijtersUnie stapte naar de commissie voor bezwaarschriften. Dat onafhankelijke orgaan heeft bepaald dat er geen enkele grond is voor de burgemeester om een uitzondering te maken voor de Twentse Bierbrouwerij.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.