Volledig scherm
De onthulling van de regenboogbank door (vlnr) wethouder Claudio Bruggink, ontwerpster Telma van den Hoven en beleidsmedewerkster Marijke Spoolder van de gemeente. © Michel Hasselerharm

Hengelo vraagt tolerantie voor LHBT-gemeenschap met een regenboogbank

HENGELO - Een sofa die alles met water, zon en de regenboog heeft te maken. Die vraagt om meer tolerantie voor de LHBT-gemeenschap en woensdagmiddag werd onthuld.

Het bankje is ontworpen door Telma van den Hoven, die daarmee een prijsvraag van de gemeente Hengelo won. Iedereen mag er in zien wat hij of zij wil. Haar idee: "Voor mij is het een paraplu in de kleuren van de regenboog. Maar ook een parasol. En hier en daar zijn regendruppels gevallen. En er zijn zitten bellen tussen, van het bellenblazen. Bellen zijn kwetsbaar, mensen zijn kwetsbaar."

Mozaïek

De  sofa werd woensdagmiddag onthuld in de showroom van Auto Nijkrake. Zo'n veertig vrijwilligers  hebben er vier maanden lang aan gewerkt en de sofa,  waarmee de gemeente Hengelo wil benadrukken dat lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT) vrij zijn om te zijn wie ze willen zijn,  vol  met stukjes mozaïek hebben geplakt.

Schouwburgplein

Het bankje wordt vrijdag geplaatst op het Schouwburgplein. Het komt te staan vlak bij het speeltoestel. Die plek kan later, na de herinrichting van de binnenstad, nog veranderen. Van den Hoven wil er in ieder geval met haar kleinkinderen een keer naartoe. "Dat ze dan kunnen zeggen: dat heeft mijn oma gemaakt."

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.