Volledig scherm
Sinterklaas en zijn Pieten komen met de Pakjesboot 12 aan in de haven van Dokkum. © ANP

Hengelo wil nationale intocht van Sinterklaas organiseren

HENGELO - Hengelo wil de de landelijke intocht van Sinterklaas organiseren. Burgemeester Sander Schelberg heeft vrijdagochtend contact gehad met het comité voor de landelijke intocht van de goedheiligman.

Schelberg heeft aangeboden de intocht in Hengelo te houden. Eerder op de ochtend meldde dit nieuwsmedium dat de intocht in gevaar is, omdat zich voor het eerst in 66 jaar nog geen enkele gemeente had gemeld na incidenten vorig jaar in Dokkum. Schelberg heeft dat vrijdagochtend gedaan, maar had al vorige week bekendgemaakt dat hij contact zou opnemen. Hij deed dat nadat in het Genootschap van Burgemeesters het probleem bekend was geworden.

Zijn stap maakt de actie van de PVV in Hengelo overbodig, die meldde in de eerste raadsvergadering met een motie te zullen komen om de sint naar Hengelo te halen. Volgens Schelberg is dat ook niet aan de gemeenteraad, maar kan alleen de burgemeester daartoe beslissen.

Overige kandidaten

Naast Hengelo heeft ook e stad Harderwijk heeft zich bij NTR kandidaat gesteld als stad waar Sinterklaas in 2018 zijn intocht kan doen. Dit naar aanleiding van de brandbrief die de omroep verstuurde nadat geen enkele stad zich als kandidaat had gemeld. Ook het Zeeuwse Sluis wil het kinderfeest graag organiseren. 

Poll

Hengelo wil nationale intocht van Sinterklaas organiseren

  • Goed idee, dat zet Hengelo op de kaart (72%)
  • Niet doen, dat levert alleen maar gedoe op (11%)
  • Sinterklaas? Het is nog niet eens Pasen! (17%)
2745 stemmen

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.