Rinus Morsink (links) legt ambassadeur Anick van Calster en burgemeester Roelof Bleker uit hoe hij Vlaamse Vluchtelingen heeft nagemaakt. De beeldengroep kreeg een prominentere plek in het G.J. van Heekpark in Enschede.
Volledig scherm
PREMIUM
Rinus Morsink (links) legt ambassadeur Anick van Calster en burgemeester Roelof Bleker uit hoe hij Vlaamse Vluchtelingen heeft nagemaakt. De beeldengroep kreeg een prominentere plek in het G.J. van Heekpark in Enschede. © Reinier van Willigen

Hengeloër geeft Enschedees park gestolen kunstwerk terug, nu van hufterproof beton

Kunstenaar Rinus Morsink (73) uit Hengelo heeft het G.J. van Heekpark in Enschede verrijkt. Hij bracht het gestolen kunstwerk Vlaamse Vluchtelingen terug. Als replica, in namaakmarmer met betonverf.

  1. Dit kun je komend weekeinde doen in Enschede: kunst,  hoogvliegers en met een handdoekje naar de naturistencamping

    Dit kun je komend weekeinde doen in Enschede: kunst, hoogvlie­gers en met een handdoekje naar de naturisten­cam­ping

    Twintig zieke of gehandicapte kinderen kiezen op zaterdag 10 juni op Twente Airport met het vliegtuig het luchtruim kiezen tijdens Wheels and Wings op en rond het vliegveldterrein. Even de zorgen van alledag vergeten, dat wat de organisatie van Wheels and Wings wil voor de kinderen. Naast de vluchten boven Twente kunnen kinderen op Twente Airport op de foto met een Ferrari of andere bezienswaardige sportwagen. Ook wordt met vijftig auto’s vanaf het vliegveld de rally Ronken en Vonken gereden. De tocht van 150 kilometer voert door delen van Twente en doet een groot aantal markante plekken aan in de regio. De finish en feestelijke afsluiting is later weer op het vliegveld.
    Enschede